wie ik ben

profielfoto website over 3.png

Naast al het andere van wat en wie ik ben, ben ik vooral moeder van mijn twee volwassen kinderen, Bouwe en Liora en sinds 2 oktober 2019 oma van ons eerste kleinkind, Loewis.
De zorg voor mijn kinderen heeft mij een groot gevoel van verantwoordelijkheid gegeven. Het heeft mij laten zien en voelen wat de kracht van liefde en kwetsbaarheid is. Hen de ruimte geven en vasthouden en beschermen, gaf een bijzonder intens gevoel. Maar ook nu, heeft het in vertrouwen loslaten een grote waarde. Het heeft mij de bevestiging gegeven dat loslaten niets te maken heeft met laten vallen. Daar mogen we allemaal veel meer op vertrouwen; het vormt altijd de sleutel naar vrijheid.

🍃

Mijn wieg stond in Ternaard, in het noorden van Friesland aan de kust van de Waddenzee. In oktober 1964 werd ik als jongste in een gezin van negen kinderen geboren. Dochter van een veeboer, agrariër, hovenier en boswachter; mijn vader. Een man die in mogelijkheden dacht, inspirerend was en zijn hart volgde. Het hart van mijn moeder was groot en haar vleugels reikten altijd ver genoeg om bescherming te bieden. Als pioniers werd het landleven in Friesland voortgezet op de bodem van de Zuiderzee. Daar heb ik vanaf mijn zevende jaar mijn jeugd geleefd. Ik heb een stad zien groeien, een volk zien ontwikkelen en een landschap zien ontplooien. De zoute grond werd een zoete vruchtbare aarde. In 1996 ben ik met mijn gezin op de Utrechtse Heuvelrug komen te wonen. We genieten hier van de prachtige oude bossen en mooie weidelandschappen. En steeds weer, als we de lange snelweg van de A6 door de polder rijden richting het noorden, drijven herinneringen naar boven en ontroert dit weidse landschap mij. Eveneens weten de zoute zeelucht en schreeuwende meeuwen, mijn gevoel te raken.

Het leven met al zijn elementen is een grote inspiratie voor mij. Ik hou van de natuur de dieren en de mensen. Ieder mens is uniek in zijn eigen zijn en wezen. Als mentor en coach, heb ik ruim 14 jaar mensen vanuit de WSW (wet sociale werkvoorziening) en mensen vanuit reïntegratie projecten begeleid. Mensen uit verschillende milieu’s en opleidingsgebieden, met verstandelijke, lichamelijke en of psychische beperkingen. Daarnaast heb ik ook mensen met een TBS regeling begeleid om weer in de maatschappij mee te kunnen draaien.
Door gewerkt te hebben met mensen met verschillende achtergronden en niveaus, heb ik leren zien dat er in de algemene zin niet veel verschillen zijn. Als individu zijn we allemaal uniek maar in het geheel genomen hebben we één doel; het doel om een goed en blij leven te hebben.
In dat leven verzamelen we onze eigen ervaringen uit verschillende gebeurtenissen, die in combinatie met emoties onze herinneringen vormen. Herinneringen gaan gepaard met geuren, geluiden en zelfs kleuren en vormen. Het bepaalt vaak ons gedrag en beïnvloedt de keuzes die we verder in het leven maken. Maar creëert ook obstakels die we tegen komen of het weerhoudt ons om iets te ondernemen wat we graag willen.

Door mijn NLP opleidingen ben ik bewust geworden van mijn talenten. Wetende dat ze er altijd al waren maar ervan overtuigd dat ik er niet zoveel mee zou kunnen. Een mens heeft veel belemmerende overtuigingen die een ongelooflijke macht hebben over wat we doen, denken en laten. Het schaadt vaak onze eigenwaarde en laat ons een leven leiden dat aan normen en waarden voldoet. Normen en waarden die we ons zelf hebben opgelegd of van anderen hebben aangenomen.
Ik was daar in ieder geval een ster in. Ik leefde een leven om anderen tevreden te stellen en dienstbaar te zijn. Toen ik me daar bewust van werd, heb ik al mijn belemmerende gedachten gespot en gestopt. Loslaten van oude patronen en gewoontes lukt prima als je bewust bent van hoe je handelt en je kunt inzien wat het je oplevert. Voor mij ging er een nieuwe wereld open. Wat ik altijd dacht te zijn veranderde. Analyseren, observeren en schrijven, was wat ik als kind al deed. Ondanks dat ik deze kwaliteiten al mijn hele leven bij mij draag, heb ik ze nooit als een kwaliteit gezien. De kracht van mijn eigen authenticiteit en mijn innerlijk weten, werd door de NLP opleiding duidelijk. Ik ontdekte mijn innerlijke kracht, alleen had het toelaten daarvan mijn vertrouwen nodig.
Dat vertrouwen is vooral toegenomen door de leringen van Abraham over de wet van aantrekking, die ik sinds 2014 intensief volg.
De universele wet van aantrekking is niets nieuws, het is er altijd geweest. Als baby en kind hebben we er naar geleefd, maar tijdens het groter groeien is het ons afgeleerd. De hele natuur op aarde leeft volgens deze wet, het is de weg van de minste weerstand waarop je de ene logische stap na de andere zet. Als mens is het goed om ervan bewust te zijn, dat onze gedachten door deze universele wet als frequentie en vibratie wordt gelezen. We trekken naar ons toe wat met onze vibratie resoneert en wat er niet mee resoneert, duwen we van ons af.

Nu ik heb ervaren om volledig te kunnen vertrouwen op mijn innerlijk weten, mijn intuïtie, is mijn manier van coachen volledig gericht op de kracht van de gedachte en de verbinding met het innerlijke zelf. Het is de rode draad die door mijn gehele werkwijze en levensstijl loopt. Graag laat ik anderen ervaren welke invloed gedachten hebben op hun leven en de keuzes die ze van daaruit maken. De universele wet van aantrekking heeft altijd mijn aandacht. Ons innerlijke zelf en onze gedachten, is daar altijd mee verbonden. De verbinding met mijn innerlijke zelf, wat ik op deze site en in de coachingskaarten ook wel mijn intuïtie noem, wordt steeds sterker en wanneer ik coach en schrijf is deze verbinding optimaal.

Anna-Martine Banga


🍃Opleidingen en trainingen

 • Touch Of Matrix, Enschede 2015 / 2016 - Certificatie Therapeut

 • Sinds 2014 tot heden leerling van Abraham Hicks

 • Jaartraining 'De Vier Vragen' van Byron Katie, bij Liane den Hartog in Amsterdam. 2015 / 2016

 • NLP practitioner en NLP Master practitioner bij New Life University, Anatol Kuchepeta. 2010 / 2012 Certificatie Master van Richard Bandler

🍃Ontwikkelingen / activiteiten / interesses

 • Abraham Hicks workshop, Amsterdam, 17 & 18 augustus 2019

 • Assisteren Touch of Matrix, Therapeutenbeurs Houten oktober 2018

 • Sessie van Sirius Energie Methode (SEM) Bert van der Beek, mei 2017

 • Assisteren tijdens Touch of Matrix module Inspiratie in Enschede, maart 2017

 • Assisteren tijdens Touch of Matrix basis opleiding in Woerden, Februari 2017

 • Assisteren tijdens Touch of Matrix basis opleiding in Enschede, oktober 2016

 • Abraham Hicks seminar in Rome, september 2016

 

Zijn wie je bent is kracht, laten zijn is vrede
— Anna-Martine Banga