Sleutelwoorden

Liefde is de kern van je bestaan. Vanuit die behoefte handel je en kijk je de wereld in, op zoek naar een goed leven. En toch kom je onaardigheden tegen. Het één zet je in twijfel over de waarde van het leven, het ander kan je verharden door een harnas te gaan dragen of zorgt ervoor dat je jezelf op de achtergrond plaatst. Vele mogelijkheden waarmee je de liefde in jezelf wilt beschermen, omdat kwetsbaarheid zo onveilig voelt.

Zoeken geeft altijd een vorm van spanning en bij te lang zoeken zal je stress gaan ervaren. En we weten het allemaal, wanneer je iets zoekt is het bijna niet te vinden en het mooiste verschijnt vaak uit het niets en onverwachts. Maar toch, altijd zoekende naar een mooi en gelukkig bestaan.

Wat gebeurt er als we eens stoppen met zoeken? Waarschijnlijk zal je een strijd in jezelf gaan ervaren. Het gevoel dat je loslaat van hoop en het doel in je leven. Alsof je het roer uit handen geeft en de stroming je meeneemt over een wilde rivier. Bedenk dan dat het een rivier van mogelijkheden en kansen is, en jezelf kan bepalen wanneer je aan de kade springt. 

Maar wat als je mis springt….? 

Dan is het maar net wat het woord 'mis' voor jou betekent. Welke emotie heb je daar aan gegeven? Met die emotie en betekenis zal je ook de missprong ervaren. Zie je het als falen en een afgang?  Heeft die energie dan de juiste kracht om alsnog de kade te bereiken?

Woorden hebben een grote invloed op hoe jij de wereld in kijkt en ervaart. Wees je daar bewust van. Aan ieder woord weerspiegel je een emotie en soms ook een verwachting. Je kan er deuren mee openen maar ook mee op slot zetten. 

De sleutel daarvan, ligt altijd bij jou.

sleutelwoorden 2.jpg