Waarheid als jouw koe

Alles is voortdurend in beweging en de tijd lijkt sneller te gaan dan ik ooit ervaren heb. Onze levensweg is maar een kleine vlucht door de eeuwigheid. Onderweg zijn we op zoek naar geluk, voldoening, welvaart en sommige van ons naar zekerheid. Als je in je leven terugkijkt, dan ontdek je dat alles wat je toen dacht te hebben gevonden, ook weer is veranderd, zelfs je zekerheid. Je zal zien dat alles maar tijdelijk was.

Veel mensen hechten waarde aan de wetenschap. Maar ook als de wetenschap terugkijkt in de tijd, is er te zien dat veel dingen die werden vastgesteld en verklaard, ook weer veranderd zijn. De waarheid, zekerheden en verklaringen veranderen. Ze passen zich aan alle veranderende omstandigheden aan, omdat ze anders niet kunnen zijn wat ze zijn. 

De tijd waarin we nu leven, dit moment, is de enige zekerheid die er is. Morgen, overmorgen of volgende week, denken we waarschijnlijk weer anders over het moment waar we nu in geloven. Sinds ik mij steeds meer bewust ben van veranderingen, heb ik veel minder moeite met situaties die minder fijn zijn. In mijn gedachten spreek ik mij zelf toe met, “morgen is het weer anders, maak je geen zorgen het komt goed, er is een oplossing.” Wanneer ik dit tegen mijzelf zeg, ben ik overtuigd van mijn uitspraak. Daarmee bespaar ik mij negatieve gedachten uit speculaties. Ik laat het zijn. Het enige wat ik doe zijn de handelingen die ik kan doen en als die er niet zijn, doe ik niets. Accepteren wat is geeft ruimte aan oplossingen, daarover zal ik een andere keer schrijven.

Voordat je het weet loop je aan het einde van je levensweg. Zorg er daarom nu voor dat het geen zoektocht is geweest, maar een weg van ontdekkingen en verwonderingen. Zorg er nu voor, dat je niet gelooft in speculaties, maar in het moment wat is. Wie daaruit zijn levensvreugde, inspiratie en energie haalt, zal zonder confrontatie van teleurstellende verwachtingen, terugkijken met een voldaan gevoel. Dat is voor mij nu de waarheid waar ik heilig in geloof ;-)