Achter het scherm

Genieten is de eenvoudigste manier om je leven een waardevol gevoel te geven! Iedereen kan het, niet iedereen doet het. Soms voelen mensen zich schuldig om te genieten, omdat er ergens ook een reden is om verdrietig te zijn. Soms nemen mensen er de tijd niet voor, omdat ze vinden dat ze teveel moeten. En sommige mensen vinden dat ze niets hebben om van te genieten. Dat is natuurlijk niet waar, want wie dat zegt, denkt en gelooft, vergeet de reden waarom hij wil leven.

Bijna vakantie! Vrij van verplichtingen die ik mijzelf heb opgelegd. Verplichtingen zonder dwang want ik voel mij vrij om daar wijzigingen in te maken. Dat betekent dat ik vanaf 27 juni de komende drie weken vooral ‘oud werk’ zal plaatsen. Drie weken vrij, samen met mijn lieve man genieten van het leven en elkaar. Niet dat we dat anders niet doen, maar van deze drie weken wil ik speciale weken maken. Even volledig uit het werk wat ik met veel liefde doe.

Graag wil ik jullie een kleine indruk geven van hoe de Inspiratiekaarten tot stand komen. 
De ene kaart is in een zucht gemaakt, de ander vraagt meer tijd en diepe zuchten. Soms stroomt de ene kaart na de ander uit mijn vingers, en kan ik ze al een week van tevoren voor verzending klaar zetten. Dan is er geen omkijken meer naar. Barry, mijn man, is nauw betrokken bij mijn werk. Wanneer mijn inspiratie, inspiratie nodig heeft, helpt hij mij door vragen te stellen, opmerkingen te maken en zijn humor er op los te laten. In dat laatste is hij echt een kanjer. Want soms is het als zware stroop, heb ik wel een mooie quote, maar kan ik niet een passend plaatje vinden. Of is de tekst niet helemaal zoals ik deze wil en zitten we tot laat in de avond op de bank, op de juiste inspiratie te wachten. Ja, het is soms net als werken. Barry helpt mij met de vreemdste opmerkingen, en gaat door tot hij met de ultieme opmerking of vraag komt waardoor ik weer kan schrijven. Er wordt vooral veel gelachen, maar soms dringt de tijd en lonkt ons bed.

Ook de blogs die ik schrijf worden altijd door Barry tegen het licht gehouden. Met zijn perfecte vragen komen de puntjes op de i. Als ik denk vast te lopen, schuif ik mijn laptop naar hem door, met zijn feedback kom ik altijd weer verder. We vormen een mooi team samen! 

Drie weken vrij, betekent vooral ook rust voor Barry ;-) en tijd om samen andere dingen te gaan doen. Wij gaan dubbelop genieten!