Droom, Geloof en Leef!

Dat waarin je gelooft krijgt jouw aandacht. Geloof je in kansen, in mogelijkheden, in je dromen? Dan zorgt jouw geloof ervoor, dat het de energie krijgt die nodig is om het te realiseren. Door je geloof ga je in actie komen, doe je onderzoek en praat je er met anderen over. Dat zorgt dat je de nodige stappen gaat zetten. Wie daarnaast ook open staat voor nieuwe inzichten, en veranderingen durft toe te passen, zal ervaren dat zijn doel steeds dichterbij komt.

Zo werkt het bij alles en het tegenovergestelde werkt net zo. Als je er zelf niet in gelooft, wat voor acties onderneem je dan? Inderdaad, zeer weinig tot niets.

Wanneer mensen de situatie waarin ze zitten niet kunnen accepteren en dergelijke redenen benoemen als; “vanuit mijn situatie is het niet mogelijk, ik heb er geen geld voor, geen tijd en heb andere verplichtingen die in de weg staan” dan geven ze hun aandacht en geloof aan de beperkende gedachten. Wanneer de situatie volledig geaccepteerd wordt, ontstaat er rust en positieve energie. Vaak vinden mensen het moeilijk om iets te accepteren wat ze niet willen. Ze denken dat ze daarmee de situatie goedkeuren en er geen verandering zal komen. Wat ze dan nog niet goed doorhebben, is dat zonder acceptatie, de aandacht gericht blijft op wat ze niet willen. 

Door de situatie te accepteren creëer je oplossingen en ruimte om veranderingen toe te passen. Je gaat in mogelijkheden denken. Zodra je je huidige situatie accepteert, zet je al de eerste stap naar een positieve verandering. 

Durf je dromen te geloven, voer ze uit, zodat je ze gaat leven!