Invloed

Een sollicitatiegesprek, een spannende afspraak, het leren van iets nieuws of het nastreven van een wens, heeft jouw geloof nodig! Zonder jouw geloof, heb je niet de juiste inzet om ergens aan te werken. Wie gelooft in wonderen en kansen, creëert met zijn houding en handeling mogelijkheden. 

Geluk kun je niet afdwingen, maar je kan het wel aantrekken. Er zijn zoveel dingen waar je wel invloed op hebt. Die invloed bereik je met jouw houding en de wijze waarop je in het leven staat.

Als jouw gedachte is dat het niets zal worden, hoe denk je dan een eerste stap te zetten? Iets gaan doen waar je niet in gelooft heeft een uitstraling. Op die uitstraling wordt gereageerd door anderen die wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het behalen van jouw doel.

Wees je bewust welke invloed je hebt op jouw omgeving.
Wanneer je alleen naar een onbekende omgeving gaat, waar je niemand kent, wat zijn dan jouw gedachten daarover? Voel jij je dan de vreemdeling, of kan je ervaren dat alleen de omgeving en de mensen daar voor jou onbekend zijn? Dit zijn twee verschillende belevingen die ook twee verschillende houdingen vertonen. Wie zich een vreemdeling voelt, voelt zich minder veilig en zal zich beschermend opstellen. Dat kan uitbundig of juist teruggetrokken en stil zijn. Wie zichzelf evenwaardig voelt als de andere mensen die aanwezig zijn, zal zich open en nieuwsgierig opstellen. Kan jij je voorstellen hoe verschillend de omgeving zal reageren op beide houdingen?

Vertrouwen in onszelf is essentieel en de moeite waard om aan te werken.
Op jezelf vertrouwen betekent niet dat we van onszelf verwachten dat we alles kunnen en altijd alles goed doen. Nee! Vertrouwen in jezelf is geloven in je waarde. Jezelf kansen geven omdat je dat waard bent. Met vertrouwen in jezelf kan je tegenslagen beter accepteren om van daaruit weer verder te gaan.