Verbinding

Verbinding is waar we vaak onbewust naar verlangen. Een overeenkomst vinden bij elkaar geeft al snel veiligheid en ook een gevoel van vrijheid, doordat je meer jezelf durft te zijn. Koningsdag is daar een mooi voorbeeld van. Een gezamenlijk feest met een sterke verbindingskracht. 

In je werk zal je ook ervaren dat wanneer je met iemand een klik hebt, je ook meer van jezelf laat zien. Wanneer je met elkaar in verbinding staat kan je veel meer werk verzetten. Door de harmonie is er ook meer begrip voor elkaar en ruimte om elkaar iets te gunnen. 

Een verbinding zie je ook ontstaan als er een ramp is gebeurd. Mensen vinden elkaar in het medeleven en komen in actie om gezamenlijk hulp te organiseren. 

Heb jij er ooit wel eens bij stil gestaan dat verbinding kracht is? Ben jij je bewust van de mensen die jij om je heen toelaat? Welke energie geven ze jou? Stel je eens voor hoe het zou zijn als je meer bewust bent van wie en wat jij in jouw omgeving kunt toelaten om mee in verbinding te zijn. Welke invloed zou dat op jou hebben? 

Leven in verbinding vergroot de kwaliteit van leven. Observeer eens je omgeving, begin bij je woonkamer of werkomgeving en alles er omheen, straat, wijk. In hoeverre sta je ermee in verbinding? En dan de mensen die zich op die plaatsen bevinden, hoe voelt dat? 

Als het allemaal goed voelt, maar je voelt weinig verbinding, wees je dan bewust dat je daar zelf wat aan kan doen. Ook als het niet goed voelt. Mensen kiezen zelf niet snel voor verandering. Ze sluiten zich eerder af van de omgeving en omstandigheden, dan dat ze opzoek gaan naar een plek of mogelijkheid, om beter tot hun recht komen.

Zijn we ons soms niet te weinig bewust welke invloed wij zelf hebben op ons leven en de verbinding met elkaar?
Meer oprechte aandacht kan al veel veranderen.
Meer oprechte aandacht voor je eigen gevoel is een betere verbinding met jezelf. Daarmee begint verbinding en van daaruit maak je verbinding.