Gedachtenkracht

Het is eenvoudig om jezelf in dit leven klein te houden. Door te doen en te luisteren naar wat anderen zeggen en door te geloven dat een ander het weet. Tenminste dat is in eerste instantie het makkelijkst, maar in principe maak je jezelf er niet gelukkig mee en dat wordt op termijn voelbaar.

Het zit niet direct in ieders aard om goed bedoelt advies te negeren en niet te luisteren naar hoe het ‘hoort’. We zijn immers groot gebracht met de opdracht ‘braaf te zijn’. Op school goed op te letten, wat je daar leert voor waar aan te nemen en je vooral aan de regels te houden. 

Als je een beetje doorkrijgt waardoor het komt dat jij je zo netjes aan de regels van een ander houdt en altijd ja knikt naar bijvoorbeeld je werkgever, ga je begrijpen dat er veel meer mogelijk is om vorm aan je leven te geven.

Door groter te gaan denken, verdwijnen ook de kleinerende gedachtes over jezelf en zie je meer mogelijkheden. Overtuigingen die jou beperken kan je met anders denken positief ombuigen. Wanneer we stoppen met denken dat we perfect horen te zijn en niet mogen falen, ontstaat er ruimte om stappen te zetten waar soms risico’s aan kleven.

De kracht van doen zit altijd in ons denken. Want wanneer is iets een risico en wie bepaalt de waarde van het risico? Zijn dat niet onze eigen gedachten? 
Je denken over de term ‘falen’ en ‘misstap’, bepaalt de ernst ervan. Wie bij de pakken neerzit beleeft een tegenslag als zwaar. Zij die weer opstaan en zich richting nieuwe mogelijkheden wenden, ervaren het als een vervelende, maar wijze les.

Gedachten zijn krachtig! Je kan jezelf keurig ermee klein houden en eveneens in beweging zetten om veel meer uit het leven te halen.
Wil je verandering? Begin met anders denken.