Navigatiesysteem: Uit

Zijn wie je bent en doen wat je van binnenuit wilt, is de kern van succes.
Het is alleen niet zo makkelijk in een wereld waarin we van vele kanten worden beïnvloed, over wat goed, gezond en belangrijk is en wat niet. Vanuit onszelf denken wordt veelal belemmerd door allerlei regels en adviezen die we van anderen aannemen als waarheid. 

Het is te vergelijken met een navigatiesysteem. We gaan er vanuit dat het systeem het beter weet en denken zelf niet meer na over hoe we het beste kunnen reizen. Zolang we blijven geloven dat de ander het beter weet, kunnen we nooit vanuit onze kern denken en zijn.

Dus wanneer je gaat navigeren zonder een systeem, moet je zelf weer nadenken en uitzoeken hoe je moet reizen. Je zal actiever en selectiever moeten worden in wat jij zelf wilt. 
Door van binnenuit te gaan leven, zal je ervaren dat je veel meer kan. Het vertrouwen in je intuïtie zal versterken en je zal ervaren dat er meer manieren zijn om vorm aan je leven te geven. Je gaat veel eerder op onderzoek uit om te weten wat je mogelijkheden zijn. Door zo je eigen route te bepalen, zal je een gevoel van vrijheid ervaren. 

Het zal je echt niet behoeden van obstakels op de weg, maar het zal je wel actiever maken in het oplossingsgericht denken. Je zal bij het vragen van adviezen dicht bij jezelf blijven om te voelen wat wel en niet past, in plaats van adviezen voor waar aan te nemen.

Door te zijn wie je bent en te gaan doen wat je van binnenuit wilt, zal je rust ervaren. Want de ballast van moeten en hoe het hoort zal verdwijnen.