Stel

Iedere dag maken we keuzes. Ik werd gebeld door een vriendin van mij, of ze langs kon komen. We hadden elkaar al een ruime tijd niet gezien en haar zoontje van negen maanden was inmiddels ook alweer gegroeid. Ondanks dat ik wist dat ik nog taken had liggen, zei ik; “ja, gezellig!” 

Het was prachtig weer, we hebben een heerlijke lange wandeling in de zon gemaakt. Er ligt hier nog een beetje sneeuw, wat alles extra sfeervol maakte. Thuis een kopje thee, gezellig bijpraten, gitaarspelen en genieten van dat kleine mannetje. We hebben samen de tijd goed gevuld.

Doordat ik grotendeels mijn schrijftijd aan deze waardevolle gezelligheid gegeven heb, bleef er nog weinig tijd over om nog een blog te schrijven. Ik ben een mens die in mogelijkheden denkt en had al snel, maar met enige twijfel, een oplossing bedacht.

Gemak dient de mens zeggen ze, al koste het mij even moeite om mijzelf te overtuigen dat het goed was om daar een keer gebruik van te maken. 

Herken je dat, dat je van jezelf verwacht om het beste eruit te halen en dat dat dan niet makkelijk mag zijn? Ik betrapte mijzelf daar even op, maar gaf er geen gehoor aan.

Dus knip en plak ik deze metafoor in mijn blog. Geschreven in 2012 bij de start van Metafoor Schrijver 

 

Stel

Jij bent de koning van een land van liefde en kwaad
En besluit dat het volk in vrede zal leven
Met het besef, dat het één niet zonder de ander bestaat
Geef je de opdracht, het kwaad geen aandacht te geven

De liefde bekroon je met veel bloemen en licht
Het kwaad die dat niet verdraagt, schuilt stil in het duister
Je laat het daar zijn, accepteert zijn gerommel
Je hebt alleen oor, voor het mooie en ‘t kleinste gefluister

En al komt er een dreiging van het kwade gedrocht
Jij vertrouwt op de liefde, haar licht, haar kracht
Daarmee temt ze de stormen de gruwelgebaren
En ontneemt ze zijn grip, op de troon van macht

Stel, dit land is jouw hoofd, jouw gedachten
Dan ben jij de koning van al jouw krachten