De reis

Mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling zijn op reis. Een reis naar rust, vertrouwen en vrijheid. Wat je ook kunt vertalen als een reis naar succes. Andersom klopt de vertaling meestal niet. Want succes geeft niet altijd rust en vertrouwen, vaak juist niet. Succes kan ook voor angst zorgen, angst om het succes weer te verliezen. 

De reis van persoonlijke ontwikkeling is een avontuur. Niets is zo spannend als jezelf ontdekken, je angsten onder ogen zien en je diepste emoties te voelen. Om de reis succesvol te volbrengen, zijn er een paar skills onmisbaar: acceptatie en eigenliefde. 

*Acceptatie is als het ware je spiegel van de realiteit. Het laat je zien wat is. Wie niet kan accepteren wat hij/zij onderweg tegenkomt, komt in een strijd terecht en zal niet verder komen dan de eerste hindernis. 

*Eigenliefde zal je zaklamp zijn. Op de duistere paden waar angst zich voedt, zet je de liefde in. Haar licht zal stralen, het zal je moed geven en je angst vervagen. 

Het bijzondere tijdens deze reis van persoonlijke ontwikkeling, is de ontmoeting met andere reizigers. Het gevoel dat je niet de enige bent in deze reis, het delen van de ervaringen en de tips die je onderling deelt. Deze ontmoetingen verrijken, geven nieuwe vriendschappen en laten je ervaren dat je best al een heel eind hebt afgelegd en bent gegroeid.

Het gemak is, dat je deze reis overal en altijd kan voortzetten. Het maakt niet uit waar je bent en met wie je bent. 
En des te meer je jezelf laat zien, des te meer je zal ervaren dat jij, met jouw inzichten en opgedane wijsheden, steeds meer voor anderen een voorbeeld blijkt te zijn. Een voorbeeld van succes. Omdat je steeds meer rust uitstraalt, vertrouwen hebt in de keuzes die je maakt en je daardoor zichtbaar in vrijheid beweegt.