Aantrekkingskracht

Je herkent ze vast wel, mensen die veel over negatieve dingen praten en zich het leed van de wereld aantrekken. Wanneer ik omringd ben met deze mensen, daalt mijn energie. Ik krijg dan een sterk gevoel dat ik op de verkeerde plek ben. Er zijn ook mensen die zich op het positieve van het leven richten. Zij weten dat er leed is, maar richten zich niet op iets waar ze geen invloed op hebben. Dat zijn mensen waarmee ik mij graag omring en gelukkig heb ik zelf die keuze.

Hoe meer je in zorgen denkt, des te meer zorgen je creëert. Hoe meer je in positieve mogelijkheden denkt, des te meer positieve mogelijkheden je creëert. Dat is de Wet van Aantrekkingskracht. Positief denken is een mindset die iedereen kan toepassen. Iedere dag, ieder moment heb je de keuze om te kiezen tussen positieve en negatieve gedachten. Elke dag begint met deze keuze.

Mensen zeggen snel dat het vanuit hun situatie onmogelijk is om positief te zijn, door het leed wat ze hebben meegemaakt en de zorgen die ze ervaren. Ze blijven vaak in het verleden hangen en kiezen ervoor om de omstandigheden de schuld te geven over hoe zij zich voelen. Op deze wijze sluiten ze het geluk uit, en blijven in een negatieve cirkel ronddraaien, waarin ze nog meer negativiteit aantrekken. 

Wat je situatie ook is, er zijn altijd redenen om geluk te ervaren. Vanuit dat gevoel ben je in staat om je geluk stap voor stap te verdubbelen. Iedere gedachte die je afleidt richting het negatieve kan je weer ombuigen naar een positieve gedachte. Wat veel mensen doen die in een negatieve cirkel zitten, is afgeven op wat hun overkomt. Ze focussen op wat ze niet willen, ze zijn tegen alles wat niet fijn, niet aardig en niet eerlijk is. Ze roepen daarmee emoties op die de negativiteit versterkt. Dat heet creëren. Zodra ze de focus omdraaien naar wat ze wel willen en daarbij de positieve emotie oproepen, gaan ze ook creëren. Voor mensen die vast zitten in negatieve gedachten, is het even werken om zich een positieve mindset vertrouwd te maken.

Wat helpt om aan positieve gedachten te werken, zijn affirmaties. Ook als je al positief in het leven staat. Affirmaties zijn positieve IK zinnetjes, die je helpen belemmerende overtuigingen om te buigen naar het positieve. Spreek een affirmatie altijd met de bijpassende emotie uit en herhaal het een aantal keer achter elkaar. Voel wat je zegt! Dit omdat woorden zonder emotie je niet kunnen raken. Als het moeite kost, doe alsof je erin gelooft, en voel zo intens mogelijk de positieve emotie van de affirmatie. 

Ik focus mij op wat ik WEL wil. Ik omring mij met vrolijke opgewekte mensen. Ik laat het negatieve waarop ik geen invloed heb, zijn wat het is, en de Wet van Aantrekkingskracht vermenigvuldigt het positieve in mijn leven.

Gun jezelf het beste, creëer!

Een aantal voorbeelden van affirmaties:

De basis van mijn leven is geluk en vrolijkheid

Ik ben mijzelf trouw

Ik gun mijzelf het geluksgevoel

Ik vergeef mijzelf en iedereen

Ik ben omringd door liefde

De verbinding met mijzelf verbindt mij met alles

Ik ben volmaakt imperfect

Het geluk van een ander
vergroot mijn geluksgevoel

Liefde is wat ik ben

(op de Facebook pagina van Metafoor Schrijver vind je er meer. Je kunt ook googlen op affirmaties of ze zelf maken ; )