Jouw wereldbeeld

Als ik naar de berichten van het nieuws luister, wat ik nog maar zelden doe, stemt dat niet vrolijk. Op Twitter en Facebook kom ik berichten tegen van mensen die zich zorgen maken over de wereld. Dat is best te begrijpen wanneer mensen alleen gefocust zijn op dat wat mis gaat. Maar de wereld heeft ook een mooie en vrolijke kant. Net zoals je dag en nacht hebt en goed en kwaad. Dat zal nooit anders zijn. Het is maar net in welk gedeelte jij je bevindt of met al je goedheid naar kijkt en luistert. Met die informatie creëer je je eigen wereldbeeld. 

Ik geloof in de goedheid van de mens en in de liefde die overal te vinden is. Er gebeuren veel mooie dingen op deze wereld. Als je het wil zien zie je het! Wie alleen luistert naar alle trieste nieuwsberichten, zijn focus legt op alles wat mis kan gaan, verliest het goede uit het oog. Waardoor het kwaad in de beleving toeneemt en groter wordt. 

Jij hebt invloed op jouw wereldbeeld. Je kunt kiezen hoe je naar de wereld kijkt en gebeurtenissen ervaart. Als je geen invloed hebt op alle ver van je bed drama's, waarom zal je het dan aandacht geven en je levensplezier ervoor inleveren? Wat gebeurt er met jouw omgeving als je dat toelaat? Hoeveel positiviteit verlies je daarmee? De wereld is gebaat bij vrolijkheid en optimisme. Je hoeft niet blind te zijn voor het negatieve, het is goed dat je weet dat het er is. Daardoor heb je des te meer redenen om van jouw leven en jouw omgeving, iets positiefs te maken. 

We zijn allemaal een voorbeeld voor elkaar door elkaar te inspireren met mooie en goede dingen. Daarmee kleuren we de wereld. Je hebt altijd een keuze hoe je met minder fijne situaties omgaat. Je kan het volledig negatief ervaren, maar je kan ook kijken hoe je er zo goed mogelijk op een positieve manier mee om kan gaan. 

De wereld zal nooit alleen uit goedheid gaan bestaan, wie daar naar streeft of verlangt zal steeds teleurgesteld worden. Door te zijn wie je bent ervaar je jezelf als een krachtig persoon, door een ander te laten zijn, creëer je jouw eigen vrede. Als je dat kan, zal je veel positiviteit ervaren en voor anderen een mooi voorbeeld zijn.