Vier het leven!

Afgelopen maandag was ik met mijn kinderen naar de crematie van onze lieve nicht. Zij was begin november ziek geworden en op 3 januari overleed ze. Zo uit het leven weggetrokken.

Haar gezin was haar trots, haar leven! Twee lieve kleine mannetjes en een liefhebbende echtgenoot laat ze achter. Ze was een warme dankbare vrouw, moeder, dochter, zus, juf en vriendin. Niets vermoedend van het kwaad wat op de loer lag, keek ze lachend naar haar toekomst.

In onze familie maken we het voor de tweede keer mee dat een dierbare, jong en gelukkig, uit een sprankelend leven wordt weggetrokken. Dat raakt enorm. Het maakt je nog meer bewust van de waarde van het leven en de mensen waarvan je  houdt. Het geeft nog meer redenen om het leven volop te benutten en ervan te genieten. De boodschap die we meekrijgen is; LEEF en maak er iets moois van door te doen wat je echt graag wilt! 

Vier het geluk, liefde, vriendschap! Geniet volop van het intense liefdevolle gevoel. Laat je nooit door angst beïnvloeden omdat de dood bestaat en kan toeslaan. Van wie je dan ook afscheid hebt te nemen, zorg dat je alles hebt kunnen geven wat je voor die persoon voelde. Want spijt krijg je van gemiste kansen, die je laat lopen en nooit meer kan inhalen. Spijt kent niet de koestering van fijne herinneringen, spijt kent alleen verdriet.

Zet alles wat je lief hebt in het licht en geniet ervan. Het is er voor jou! 

Volop leven
is een ode 
aan iedere dode