NU is wat telt

Het leven is gericht op groei, je best doen, verbeteren en vooral ontwikkelen. Als kind ligt de focus daar al meteen op. Zo wordt je geprezen bij alles wat je goed doet en gemotiveerd om het nog beter te doen. Verjaardagen worden groot gevierd en je bent trots, wanneer je je leeftijd niet meer op twee handen kan tellen. De uitspraken bij het behalen van mijlpalen, "wat een grote meid” of "wat word je al een echte man” doen je laten geloven, dat volwassen worden iets geweldigs moet zijn om naar toe te leven. Groot worden is de focus, het doel vanaf dat je geboren wordt.

En dan, wanneer je groot bent, besef je dat het leven begint met optellen en eindigt met aftellen. 

Nog een paar maanden en dan word ik vijftig. Vaak hoor ik mensen van mijn leeftijd zeggen, dat ze al oud zijn en niet meer aan iets nieuws kunnen beginnen. Ze geven zichzelf daarmee een stempel en gaan er naar leven. Ze zijn al met het aftellen begonnen. Stel dat ik die gedachten zou hebben gehad, dan was ik nu een heel ander mens geweest. 

Ook ik geef mijzelf een stempel. Een stempel van jong en fit, ondernemend en succesvol. En dat voelt goed. Het geeft energie om volop mee te draaien, veranderingen als een nieuwe uitdaging te zien en daarin mijn eigen weg te bepalen. 

De focus ligt niet meer op groot worden, maar op goed voelen en tevreden zijn. Doen wat bij je past en ervaren wat je wel en niet wil. In het NU leven. Vanuit het hart vertrouwen en beslissingen nemen die vernieuwend zijn.

'NU' is wat telt, de rest is vertrouwen.

Schermafbeelding 2014-08-24 om 19.40.28.png