Lente

De afgelopen dagen had ik last van vermoeidheid. Mijn energiepijl was laag. Daarmee werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn burn-out van vorig jaar oktober herstelt zich super goed. Het laat alleen nu en dan weten, dat ik mijn voet van het gaspedaal mag halen. Aan het einde van de middag was ik al moe, terwijl ik nog veel wilde doen. Dat zijn dan de momenten dat ik moet schakelen, dingen moet laten liggen of overdragen, omdat het er niet meer bij kan. Zo’n vijf jaar geleden zou ik daar moeite mee hebben gehad. Dan had ik gebaald, wat gemopperd en vanuit die energie weer doorgegaan.

Vorig jaar zou ik mij nog schuldig hebben gevoeld, wanneer ik niet in mijn kracht kon staan. Dat is verleden tijd. Ik heb door mijn burn-out, geleerd te incasseren. Ik kan de situatie nu nemen zoals het is. Vanuit acceptatie mijn rust pakken, en weer verder gaan. Het zijn twee grote verschillen van hoe je met tegenslag kan omgaan. Het is mooi om te ervaren hoe, vanuit die rust, het 'probleem’ wordt opgelost. Die ervaring geeft mij veel vertrouwen.

De doelgroep (bijstandsgerechtigden) waar ik momenteel mee werk, zit veelal in weerstand. Ze staan niet open voor, of geloven niet in, een positieve verandering. Er zijn zeer zeker uitzonderingen en die maken mijn werk leuk. Ook de samenwerking met collega's, het delen van ervaringen en elkaar ondersteunen is fijn. We lachen veel met elkaar. Toch kost die werkomgeving mij steeds meer energie. Er is niet altijd tijd en ruimte om te geven wat nodig is. Zoals meer individuele coaching, waardoor succesvolle stappen gemaakt kunnen worden. Daar geloof ik in. Enige maanden geleden heb ik dan ook besloten om volledig voor mijzelf te gaan werken. Die tijd is nu rijp genoeg. Dus is het nu lente bij Metafoor Schrijver, ze komt tot bloei!

Het vooruitzicht van veel buiten zijn, wandelen en mooie gesprekken voeren. Het hebben van contact met mensen die aan zichzelf willen werken, en reflectie vragen. Het schrijven van Persoonlijk Metaforen, bloggen, het maken van Inspiratie Kaarten en fotograferen. Werkgevers bezoeken om mijn waardevolle diensten aan te bieden, en sparren over mogelijkheden. Dat alles, in combinatie met deadlines die behaald moeten worden. Daar ga ik voor, daar ligt mijn hart, dat geeft mij energie!  

Mogelijk dat ik daarmee inspirerend voor anderen kan zijn. Om te gaan doen, wat echt bij je past. Het volgen van je hart met heldere en gezonde gedachten. Door te weten wat je doet, wat je nodig hebt, wat je moet laten en waaraan je te werken hebt. Luister niet naar de angststemmetjes in je hoofd. Die spreken altijd het mooie tegen.

Dat wat je energie geeft, is jouw vertrouwen waard. Geef het de aandacht, waardoor het zal gaan groeien.

Geloof altijd in de lente!