Verandering

In mijn werkomgeving ervaar ik veel veranderingen. Er ontstaan vernieuwingen waardoor zekerheden worden losgeweekt en gewortelde gewoontes doorbroken worden. Vaste dienstverbanden worden bijna niet meer gegeven en de franjes in functies worden er afgeschaafd. Daar waar het rommelt van onrust en verandering, zie ik de een het besluit nemen om zijn eigen weg te creëren. En de ander vergaart vanuit angst en wantrouwen, mensen om zich heen die in dezelfde angsten geloven. Naast dit contrast zie ik ook mensen met een afwachtende houding. Die klaarstaan voor kansen om een nieuwe weg in te slaan.

Ieder mens heeft zijn eigen geloof en handelt daarna. Zij die geloven in nieuwe mogelijkheden staan open voor verandering. Ze geven geen aandacht aan angstverhalen en laten zich niet beïnvloeden door mogelijke zorgen die anderen op hun projecteren. Ze incasseren de situatie, bekijken hun mogelijkheden en trekken een eigen plan. 

Geloven is een kracht. Wie gelooft in mogelijkheden zal deze vinden en wie er niet in gelooft krijgt eveneens gelijk.