Kennis

Er is zoveel kennis te ervaren, te leren en aan te leren, trucjes en kunstjes. Wie genoeg oefent kan het zichzelf zo goed mogelijk eigen maken. Door nieuwe dingen te leren en kennis te vergaren, wordt er vaak vergeten wie we zelf zijn. Wie is de mens erachter? Wat is zijn/haar kern en zijn/haar kwaliteiten? Wat maakt jou bijzonder, zonder dat wat je is aangeleerd?

Wie ben ik? Is dan ook een veel gestelde vraag. Evenals, waar ben ik goed in, wat vind ik echt leuk? Het antwoord ligt in jezelf.  Je weet het, maar hebt het ergens verstopt omdat je ruimte nodig had voor alle andere informatie en kennis, om een 'beter' mens te kunnen zijn. Er is niets mis met het opdoen van kennis. Het gaat mis zodra je de gedachte hebt, dat kennis van jou een beter mens maakt… 

Kennis is aanvulling. Aan jou is het de taak om de juiste keuze te maken wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Dat kan je nooit worden opgedragen. Kennis heeft een toegevoegde waarde voor jou, voor jouw IK. Het zou moeten voelen als een warme trui die naadloos om jouw lichaam past, die nergens kriebelt en knelt. Kennis is waardevol zolang het jouw interesse heeft en jij het kan toepassen naast jouw eigen zijn.

Zie jezelf als het 'instrument’ waar jij mee werkt. Zie kennis  als een kast met lades, waaruit je nu en dan iets pakt voor een waardevolle aanvulling, wanneer je werkt en handelt vanuit jezelf je intuïtie en authenticiteit.