Moederdag

Het gerinkel van het servies in de keuken, het gesmoezel onder elkaar en nu en dan een hoog klein stemmetje die zeker weet hoe het moet.

Ik lag dan nog lekker in mijn bed en soms twijfelde ik of het beneden wel goed zou gaan. Gedachten als; niet dat scherpe mes gebruiken, het water uit de ketel voorzichtig uitschenken. En maar hopen dat er tijdens het harde werken, niet werd misgestapt op de aangeschoven stoel tegen het aanrecht. Best een opgave voor een moeder om dan stil en vol van liefde in bed te blijven liggen. Vertrouwen op wat ze hebben geleerd, wachten en hopen dat het goed zal gaan. 

Een mooie Metafoor, want uiteindelijk is dat iedere dag het beste wat ouders kunnen doen. Angsten laten voor wat ze zijn en met een hart vol liefde blijven vertrouwen in hun kinderen, dat ze kunnen wat ze doen en doen wat ze kunnen.