Een nieuw jaar

Vooruit kijken doen vooral mensen met uitdagingen en behoefte aan avontuur. Wetende dat je invloed hebt op het heden geeft een goed gevoel. Door hoe je handelt, mensen en situaties benadert, in jezelf en in anderen gelooft, geef je vorm aan je heden en toekomst. Als je weet en gelooft dat het leven je veel heeft te geven, kun je daar dankbaar gebruik van maken. Soms alleen al door aan anderen vragen te stellen en vooral ook jezelf veel af te vragen. Mede daardoor zal je hulp en inzichten ontvangen. Nieuwe inzichten zijn grote geschenken om energiek en met vertrouwen de toekomst in te gaan. Ze zorgen voor inspiratie en levenslust. Door uit te spreken wat je in je leven wilt en daarin te geloven en naar toe te leven, heb je als ware je eigen toverstaf in handen.

Veel mensen houden vast aan wat ze geleerd hebben en aan dingen die volgens hen nu eenmaal zo zijn. Ze durven niet de vraag te stellen ’waarom’ het zo is en of het nog steeds nuttig is voor nu. Vooral wanneer het geleerde een fundament is geworden. Dan is zekerheid heilig en zorgen veranderingen voor angsten. De toekomst kan daardoor eerder beangstigend zijn en wordt er liever naar het verleden teruggeblikt. Uitspraken als: ”vroeger was het beter” worden door hen vaak gebruikt.

Hoe sta jij in het leven? Ben jij je bewust van jouw invloed in je eigen toekomst? Durf jij de toverstaf te pakken en vol wijze moed je toekomst in te kleuren?

Jouw invloed is groot en krachtig. Je bent zoveel meer dan waar je tot nu toe in gelooft. Vertrouw, ga het avontuur aan, spreek je toverspreuken uit en verwonder!